Riddersblad Jonggivers

maand april

Zondag 1 april: GEEN SCOUTS

Een kleine raadsel voor de jonggivers die juist op vakantie zijn! Jullie hebben nu tijd nee?
"Een dode zit op een trein. Wat klopt er niet?"
Weet ons de volgende keer het antwoord te vertellen, maar vandaag is er geen scouts omdat er nog veel opruim is van stoofvlees, maar vooral: HET IS PASEN! Vandaag kunnen jullie dus genieten van jullie vakantie, misschien een familiedinertje en een miljoen paaseitjes overal verstopt over de wereld.

Vrolijk Pasen en tot snel!

Chocolade kusjes,

Butskop en Pinguïn.

Zondag 8 april: GEEN SCOUTS

Weeral geen vergadering? WAT? Wat is me dat voor leiding? We hebben jullie niet opgegeven hoor, april is gewoon een beetje een zotte maand voor zowel jullie als voor ons. Maar niet getreurd, mooie tijden samen zijn op komst (je kan al gaan spieken naar de tekstjes van de komende weken).

Hier heb je een lijst van historische gebeurtenissen van de vorige eeuw die allemaal gebeurd zijn op 8 april en je verder informatie over kan zoeken moest je je vervelen:
- 08/04/1908: Oprichting van de Harvard Business School
- 08/04/1929: geboorte Jacques Brel (heel bekende Belgische zanger en componist)
- 08/04/1945: De geallieerden bombarderen met vliegtuigen per ongeluk een trein met 4000 Joden opweg naar een concentratiekamp tijdens Wereld Oorlog II
- 08/04/1964: De eerste testvlucht van de Gemini 1 (onbemand ruimtetuig van NASA)
- 08/04/1973: Pablo Picasso sterft

Historische kusjes,

Zondag 15 april van 13u tot 18u : DISCTRICTSVERGADERING

Wisten jullie dat Scouts Evere lang niet de enige Nederlandstalige scoutsgroep van Brussel is? Er zijn er namelijk 10! Dat zijn veel jonggivers in totaal, perfect voor een mega grote en coole districtsvergadering. Samen met alle jonggivers en givers van District Brussel gaan we het grote Zalando spel spelen. Hiervoor spreken we om 13u af aan de lokalen, we zijn terug om 18u. Eindelijk de mogelijkheid om met je vrienden die in een andere scouts zitten eens samen een scoutsactiviteit te doen, of juist nieuwe vrienden in andere scouts te maken!
Kom allemaal af zodat we zeker ons mannetje staan bij het zingen van ‘Olélé, olala, qui ne saute pas, n'est pas bruxellois!'

BXL kusjes,

Zondag 22 april van 10u tot 17u30: PLANCKENDAEL

Hey jonggivers!
Bij de scouts krijgt iedereen in zijn laatste jaar jonggivers een totem: een diernaam die dezelfde eigenschappen heeft als jou. Vandaag gaan we al eens op verkenning voor jullie toekomstige totems met een bezoek aan de dierentuin van Planckendael! We spreken af om 10u aan de lokalen, met een lunchpakket en 10€ voor de inkom, voor een prachtige dag :)
Kan je ook de totems van de leiding, jins en givers vinden?

Beestelijke kusjes,

Pinguin en Butskop
PS: We zijn nog op zoek naar ouders met auto's die willen rijden, dus vragen jullie dit aan jullie ouders? De geintresseerden kunnen zich melden via groepsleiding@scoutsevere.be

Zondag 29 april van 13u tot 17u30: CAR WASH JONGGIVERS

Vandaag is onze dag jonggivers, want wij organiseren onze jaarlijkse car wash. Zijn jullie klaar om zoveel mogelijk auto's te wassen en zoveel mogelijk geld in te zamelen om op kamp een mega leuke activiteit te kunnen doen? Wij zijn klaar voor een topeditie, hopelijk jullie ook! Jullie worden allemaal verwacht om 13u om te beginnen met onze car wash op te zetten en iedereen een taak te geven. Fietsen, moto's, auto's, camionnetten of bussen, we kuisen het allemaal, dus nodig zeker je ouders, oma, tante en vrienden te uitnodigen! Hoe meer auto's hoe meer geld! ;)

Motiverende kusjes,

Butskop en Pinguïn.
PS: Als je thuis nog propere sponzen, dwijlen, emmers of ruitenkuismiddel hebt, neem dat zeker mee!