Riddersblad Jonggivers

maand juni

Zondag 3 juni: GEEN SCOUTS

Vandaag is jullie leiding druk bezig met neuronale connecties aan te maken (met andere woorden, studeren). Zo worden we later stinkend rijk en kunnen we samen in plaats van op kamp, op wereldreis. We beginnen in België en moeten steeds naar een land dat begint met de laatste letter van het vorige land. Engeland -> Dominicaanse Republiek -> Kuweit -> Taiwan -> Nicaragua -> Australië -> Ethiopië -> Ecuador -> ... Maar wat zou jij doen moest je rijk zijn? Wat koop je? Wat koop je zeker niet? Wie geef je geld? Wie niet? Een goeie denkoefening voor als je ooit met de lotto wint. Je mag ons altijd een mailtje sturen (jonggivers@scoutsevere.be) om ons succes te wensen met onze examens, want we gaan het nodig hebben!
Intellectuele groetjes,
Pinguïn en Butskop

Zaterdag 9 juni van 20u tot 22u: MOVIENIGHT


Hoe goed ken jij je allertijden populaire filmklassiekers? Hoeveel films van volgende lijst heb je al gezien, dat is je score op tien!
Finding Nemo, Titanic, The Hunger Games, Pirates of the Carribean, Pulp Fiction, Ratatouille, 12 Years a Slave, The Jungle Book, Psycho en Up
Je behaalde ...
- 0-3 De Cultuurbarbaar: Jij kijkt duidelijk niet veel naar films, tijd om wat in te halen door vandaag af te komen!
- 4-7 De Netflixer: Jij kijkt alleen naar films als je iets hebt om te knabbelen, wel vandaag kopen we een hele nachtwinkel vol aan chips en snoep!
- 8-10 De Regisseur: Je kent je klassiekers en kan er bijna in meespelen, maar wij zorgen ervoor dat je vandaag een film te zien krijgt die nog niet op je lijstje staat!
We verwachten jullie allemaal om 20u aan de lokalen, liefst met iets om te eten of drinken zodat we de jonggiverkas niet moeten opdoen 😉, einde gepland tegen 22u. We zien jullie dan!
Hollywoodse groetjes,
Pinguïn en Butskop

Zondag 17 juni van 9u00 tot 17u30: ZEEVERGADERING

Hey Jonggivers,
Hoe is het met jullie examens/toetsen? We zijn er zeker van dat alles goed gaat! Gedaan of niet misschien?! Maar of het nu goed of slecht ging, vandaag is een goeie dag om alles te vergeten, zich goed te amuseren en van de zon te genieten (hopelijk!) want ... WE GAAN NAAR ZEE, NAAR ZEE EN IEDEREEN GAAT MEE, JEEEEEJ! Zin om overal zand te hebben (zelfs in je onderbroek), om een frisse duik in de zee te nemen of een ijsje met 5 bollen te eten? Kom dan de (bijna) vakantie met ons vieren! We wachten jou op om 9 uur aan treinstation Brussel-Noord, en vergeet zeker geen middageten, zonnecrème, pet/bob/hoofddoek/sombrero en je zwembroek! Terugkomst gepland om 17u30, ook aan het Noordstation!
Zonnestralige kusjes,
Butskop en Pinguïn

Zondag 24 juni: GEEN SCOUTS

Laatste zondag van de maand, geen scouts dus! Volgende week zaterdag wel infobarbecue (om 12u) waarop jullie lekker gezellig iets kunnen komen eten en terwijl wat babbelen over het kamp! Zeker in je agenda noteren dus!
Voorlaatste riddersbladige kusjes,
Pinguïn en Butskop

Zaterdag 30 juni om 12u: INFOBBQ

Het is weer tijd voor de infobarbecue! Wat staat er allemaal op het programma vandaag?
- Ongelofelijk malse worsten, hamburgers, vegetarische brochetten, ...
- Een volledig vernieuwd, hip en fancy kampboekje met alle informatie omtrend kamp (noodnummers, adres, kampthema, wat mee te nemen, ...)
- Leuke speeches van de groepsleiding, de toekomstige ouderraad, misschien van aalmoezenier Dobbe?
- Een leuk kennismakingsmoment tussen leiding, leden en hun ouders!
Zeker afkomen dus, wat het weer ook is, we zijn altijd voorbereid!
Op de rooster gegrilde kusjes,
Pinguïn en Butskop