Wat is scouting?

Wat is scouting? En wie zijn wij?

Scouting op wereldvlak: World Scouting
Vlaamse Scouts: Scouts en Gidsen Vlaanderen

Wij ontvangen kinderen vanaf 6 jaar. Ze worden opgedeeld in 5 leeftijdsgroepen, die wij takken noemen:

• Kapoenen: 6-8 jaar
  • Wouters: 8-11 jaar
  • Jonggivers: 11-14 jaar
  • Givers: 14-17 jaar
  • Jins: 17-18 jaar

Jongeren die zich na die leeftijd nog willen inzetten, worden leid(st)er van één van deze takken.
De groepen zijn gemengd. Oorspronkelijk waren de drie middelste groepen gescheiden in:
-Wouters: Welpen en Kabouters
-(Jong)Givers: (Jong)Verkenners en (Jong)Gidsen

Wij houden 3 v/d 4 of 4 v/d 5 zondagen in de maand vergadering. Een daarvan begint om 10u, de anderen om 14u. De vergaderingen eindigen doorgaans om 17:30u. We geven maandelijks "Het Riddersblad" uit. Hierin staat alle informatie over wat er die maand te gebeuren valt en andere nuttige info.

In het begin van het jaar houden we 2 weekends: een overgangsweekend (leden die naar een oudere tak overgaan, gaan dan over) en een belofteweekend (iedereen doet zijn belofte aan de groep).

In de zomervakantie houden we geen vergaderingen, maar is er de tweede helft van juli een kamp dat voor de kapoenen 5 dagen duurt en voor de rest 10 dagen. Wij gaan op kamp in de ardennen. We slapen en amuseren ons in tenten en we nemen onze eigen fourage (kookgerief en -mensen) mee. De Jonggivers en Givers maken hun eigen eten op houtvuur.

Wij hopen dat u hiermee al een heel stuk geholpen bent.