Over de totem

Een woordje uitleg

Het geven van totems, dierennamen, vindt haar oorsprong in de riten en gewoonten van natuurvolkeren uit zowel Noord-Amerika als uit Afrika. Deze volkeren vergeleken de fysieke en morele eigenschappen van de jonge krijgers met die van de dieren rondom hen en zo werden de krijgers benoemd.
Om in aanmerking te komen voor zo’n totem moesten de jongelingen proeven afleggen, meestal in afzondering. De krijger werd met zichzelf geconfronteerd, zowel met zijn goede als zijn slechte eigenschappen. Hij moest een antwoord vinden op de vraag: “wie ben ik?”.
Op deze manier probeerde de stam een selectie door te voeren, zoals in de natuur alleen de sterkste overleeft. De krijgers moesten bewijzen dat ze een nuttig lid van de stam konden zijn.
Baden Powell, oprichter van de scouts, kreeg tijdens zijn koloniale reizen in Afrika bij elke stam een totem. De Matabele bv. noemden hem Impeesa: de wolf die nooit slaapt, omdat hij ’s nachts lang op verkenning ging. Dit ritueel zou binnen zijn idee van scouting een belangrijke rol krijgen.

Robert Baden-Powell

Oprichter van de Scouts

Binnen scouting is de totemisatie meer beschouwd als erkenning van de persoonlijke eigenheid van elk lid. Ook wij leggen onze jongelingen proeven op om hun met zichzelf te confronteren, maar het spreekt voor zich dat er geen selectie plaatsvindt. We gaan meer naar karakteriële eigenschappen kijken dan naar de fysieke en de proeven zijn traditioneel en nooit vernederend of zeer hard fysisch. De herinnering aan de totemisatie moet een mooie en leuke herinnering zijn die de leden eeuwig bijblijft.
In onze groep gebeurt dit bij de oudste jonggivers. Op kamp krijgen ze dan hun totem. We proberen De totemisatie geheim te houden voor niet-getotemiseerden. Zo blijft het voor elke niet getotemiseerde een avontuur om naar uit te kijken.
In het laatste jaar bij de givers wordt er aan de totem een adjectief toegevoegd. Dit adjectief omschrijft een karaktertrek die in de totem niet (genoeg) zit vervat.

Wanneer je op het menu’tje klikt kan je een lijst bekijken van Everse scouts en gidsen met hun totem en adjectief.

Anoa

Dit tamme dier is gezellig van aard, maar het wordt vaak verkeerd beoordeeld. De Anoa is zelden luidruchtig. Hij leeft zeer hecht met de rest van de kudde. De Anoa is zeer zorgzaam en werkt goed samen. De Anoa verdedigt andere groepsleden verdedigen als ze in gevaar zijn. Een kudde heeft geen echte leider. Anoas besluiten samen of om de beurt waar ze heen gaan.
Lucy Pattyn
2015-heden

Banteng

Dit wild hoefdier is roodbruin tot bruinzwart met zijwaarts omhoog gebogen hoorns. De Banteng is een sterke en taaie klimmer. Hij is gehard, zelfzeker en steeds op zijn hoede. Hij heeft een groot uithoudingsvermogen en leeft in kudden. De Banteng is veelzijdig en nuttig.
Edo Van Roy
2014-heden

Bintoerong

De Bintoerong heeft een unieke gespierde grijpstaart. Hij is trouw en volgzaam. De Bintoerong leidt een kalm en gezapig leven. Wanneer hij actief is, laat hij van zich horen. Hij is lief en zachtaardig en lijkt iedereen graag te mogen. De Bintoerong is rustig en speels, maar hij kan soms agressief zijn als hij in het nauw wordt gedreven.
Dante Clarysse
2019-heden

Kantjil

Dit grappige hert is erg bedrijvig en speels. Het is een zeer goede zwemmer en duiker. Meestal leeft het Kantjil eerder teruggetrokken, maar tijdens de bronsttijd leeft het met soortgenoten. het is behoedzaam en verstandig. Overdag is het Kantjil eerder rustig, ’s avonds en ’s nachts is het actief.
Simon Putman
2014-heden

Guppy

Deze kleine, pretentieloze vis heeft felle kleuren die constant veranderen in het licht. De Guppy is geliefd. Hij is vreedzaam en bij uitstek een groepsdier dat niet graag alleen leeft. De Guppy is flamboyant en pronkt met zijn grote waaierstaart. Hij heeft een groot aanpassingsvermogen: als zoetwatervis kan hij ook wennen aan zeewater.
Loes Bourgeois
2016-heden

Raccoon

Deze kleine boombewoner kan zich goed handhaven in verschillende omgevingen en eet bijna alles. De Raccoon is intelligent en bevallig. Hij maakt met zijn behendigheid en lenigheid een aangename indruk. Hij is vrolijk, opgewekt en nieuwsgierig. De Raccoon is plagerig en guitig. In nood is hij moedig en behulpzaam.
Henri Vervaet
2016-heden

Winterkoning

Het Winterkoninkje is een opgewekte en blijmoedige zangvogel. Het is erg vitaal, behendig en snel. Het handelt stoutmoedig. Bij gevaar verliest het zijn stoutmoedigheid, maar die keert snel terug. Het Winterkoninkje verliest zelden zijn vrolijke stemming en zelfs in volle winter zingt het alsof het lente is. Het Winterkoninkje hecht veel belang aan een goede verstandhouding met zijn naaste omgeving.
Lucie Vervaet
2016-heden

Rayador

Deze vogel leeft in kolonies langs kusten en rivieren. Hij is ordelijk en werkt steeds samen met soortgenoten, waarbij ze elkaar aflossen. De Rayador is vriendelijk en gedienstig. Hij is eerlijk en gaat behendig te werk, zonder een spoor van luiheid te vertonen. De Rayador stelt rust en kalmte op prijs. De kolonie verhuist snel als er onrust of gevaar dreigt om de orde zo vlug mogelijk te herstellen.
Noor Haentjens
2015-heden

Papegaai

De Papegaai is de verstandigste onder de vogels, maar ook de meest humeurige. Hij is voorzichtig en sluw. De Papegaai heeft een goed geheugen, is trots, moedig, zelfbewust, schrander en trouw, maar ook opvliegend. De Papegaai is een goede imitator en zorgt voor veel plezier met zijn grappige reacties. De jonge vogels zijn heel sociaal.
Vincent Van Parys
2020-heden

Fulmar

Deze kleine, dapper vogel schiet vlak over het water in een grillige, behendige vlucht. Hij heeft een sterk oriënteringsvermogen. De Fulmar komt zelden aan land en keert steeds naar hetzelfde nest terug. Hij gaat de gevaren niet uit de weg en bedenkt steeds een verstandige oplossing. Al lijkt hij niet altijd vriendelijk, hij is toch erg sociaal. Hij voelt zich thuis in grote groepen. De Fulmar is waakzaam en edelmoedig.
Emile Frenay
2015-heden

Chunga

Deze bodembewonende vogel heeft lange poten, een lange nek en een lange staart. Hij beweegt meer al rennend dan al vliegend. De Chunga is nieuwsgierig en werklustig: hij is de hele dag druk in de weer. Hij is verstandig en gaat steeds geordend te werk. In de eigen groep zet de Chunga zich erg hard in. Hij kan luidruchtig zijn en gedraagt zich meestal vredelievend.
Elinore Van Hoek
2017-heden

Noko

Dit knaagdier is een klein en stil nachtdier dat overdag genietend ligt te zonnebaden voor zijn hol. Het Noko is standvastig en moeilijk te overhalen, soms een beetje eigenwijs. Zolang hij zich niet bedreigd voelt, is hij vriendelijk en vreedzaam. Als hij zich dan toch aangevallen voelt, verdedigt hij zich fel en hardnekkig. Het Noko is rustig, zachtmoedig en een goede leermeester. Al maakt hij soms een trage indruk, hij is in staat om zeer snel te reageren.
Pauline Ceron
2015-heden

Sitta

Deze vogel doet niemand kwaad en heeft geen vijanden. Hij is afhankelijk en laat zich dikwijls sneller horen dan zien. De Sitta is actief en altijd druk in de weer. Soms kan hij op de meest ongelegen tijdstippen koppige momenten hebben, maar in het algemeen is de Sitta gezellig. Hij houdt eerder van kleine groepen.
Merel Deblauwe
2015-heden

Timon

Deze energieke graver bouwt een ingewikkeld gangenstelsel. Hij is erg sociaal en vaak aanhankelijk. Hij voelt zich met opvallend gemak overal thuis. De Timon handelt zelden instinctief: het leert veel uit ervaring. Het heeft een goed geheugen en is erg schrander. De Timon is gezellig, vriendelijk, grappig en speels, maar ook steeds waakzaam en uitermate dapper. Het ligt graag in de zon, maar kan ook plots onstuimig en drukdoend met iets bezig zijn.
Baptiste Antheunissens
2017-heden

Eland

Dit majestueuze hert is het grootste hert ter wereld. Het leeft in moerassen en bossen in koude streken. Deze rustzoeker leeft meestal solitair en straalt innerlijke rust uit. Wanneer het erop aan komt, is hij wel een groepsdier en leeft hij samen. De Eland verdedigt zich goed. Hij is sterk, snel en moedig.
Nina Agten
2019-heden

Salangaan

Deze vogel is een levendige en rusteloze acrobaat. Hij is humoristisch, creatief en kunstzinnig. Hij heeft een sterk aanpassings- en oriënteringsvermogen dat hem in staat stelt snel in een nieuwe omgeving te aarden. De Salangaan is een uitgesproken groepsdier, dat in grote kolonies leeft. Omdat hij vlug en verstandig is, ontsnapt hij makkelijk aan zijn belagers.
Pieter Feys
2015-heden

Steltkluut

Deze vogel is een gracieuze en lieftallige steltloper. Hij heeft een edele houding en is eervol. Hij bouwt een ingenieus en verzorgd nest. De Steltkluut is mild, vrijheidslievend en slim. In een onbekende omgeving neemt hij een afwachtende houding aan. Toch gaat de Steltkluut vaak naar nieuwe verblijfplaatsen op zoek, grotendeels uit nieuwsgierigheid. Hij past zich goed aan.
Tess Haentjens
2017-heden

Lijster

De middelgrote zangvogel heeft een luide en zeer gevarieerde, levendige zang. De Lijster is begaafd, beweeglijk, behendig, verstandig, vrolijk, onrustig en gezellig. Als hij vriendelijk wordt behandeld, toont hij veel liefde. Wanneer de Lijster begint te zingen, krijgt hij een zekere ijdelheid en wordt hij stoutmoedig.
Lukas Putman
2016-heden

Steenarend

Deze edele roofvogel heerst fier over zijn territorium. De Steenarend is waakzaam, rustig en verstandig. Tijdens de jacht is hij snel en behendig. De Steenarend heeft een beperkte familie en blijft die zijn hele leven trouw. Hij heeft de naam gevaarlijk te zijn, maar is rustig van aard. Hij zal eerder beschermen dan bedreigen. Enkel wanneer hij rechtstreeks wordt aangevallen zal hij zich fel verdedigen. De Steenarend is een volhouder.
Aster Deblauwe
2017-heden

Loyale Vinvis

Dit zeezoogdier is het grootste dier dat ooit op aarde leefde. Ondanks zijn omvang heeft het een elegant voorkomen. De Blauwe vinvis is een doorzetter en legt trektochten van duizenden kilometers af. Hij is vreedzaam en heeft geen natuurlijke vijanden. De Blauwe Vinvis leeft vaak alleen, maar ook in paren of kleine groepen en soms in grote groepen. Hij is zeer communicatief en staat bekend om zijn gezang.
Théo Werner
2009-Heden

Behulpzame Haflinger

Pauline Van der Hauwaert
2018-Heden

Gedreven Lemo

Dit kleine knaagdier leeft op de toendra en op bergweiden. Het is gehard en is zowel overdag als ‘s nachts actief. Bij gevaar laat de Berglemming zijn soortgenoten niet in de steek. Hij is sociaal en past zich gemakkelijk aan. De Berglemming is avontuurlijk en wat roekeloos.
Lora Van Roy
2012-Heden

Fantazierijke Blauwe Zeeslak

De Blauwe zeeslak is een unieke bewoner van de tropische oceanen. Hij is volgzaam en drijft mee met de stroming. Wanneer hij zijn doel in zicht krijgt, werkt hij er rustig naartoe. De Blauwe zeeslak is nieuwsgierig en leert al doende nieuwe dingen. Hij is kieskeurig en veelzijdig.
Luka Keunen
2010-Heden

Schalkse Wolf

De roedels van deze sociale hondachtige zijn strikt georganiseerd. Hij communiceert intensief met zijn kenmerkend gehuil, tenminste als de sociale band sterk is. De Wolf is handig, sluw en vindingrijk. Hij handelt trouw tegenover soortgenoten en hecht belang aan een goed gemeenschapsleven. De Wolf heeft een groot uithoudingsvermogen. Hij past zich snel aan een nieuwe situatie aan.
Fons Vervaet
2012-Heden

Zachtzinnige Coyote

Deze hondachtige haalt bij het jagen hoge snelheden. De Coyote is communicatief, intelligent en flexibel. Hij werkt goed samen met zijn soortgenoten. De Coyote is een groepsdier, maar is ook graag alleen. De Coyote blijft zijn hele leven trouw aan zijn partner. Een paar gaat samen op stap om de jongen te leren jagen.
Cyril Antheunissens
2012-Heden

Expressieve Markhoor

De Markhoor voelt zich het meest op zijn gemak in kleine, hechte groepjes. Hij staat niet vijandig tegenover andere dieren, maar zoekt er niet snel contact mee. Hij is fraai, verstandig, nieuwsgierig, voorzichtig en lenig. Hij is gehard door het leven in onherbergzame streken. Een jonge Markhoor is snel zelfstandig en gaat graag op onderzoek uit. Hij is opvallend leergierig.
Emma De Cleen
2011-Heden

Ervaringsrijke Beer

De Beer is een groot en sterk dier. Hij is niet zo vinnig, maar compenseert dit met een fantastisch uithoudingsvermogen. Hij zwemt en klimt goed. De Beer is intelligent en heeft een groot aanpassingsvermogen en improvisatietalent. De Beer is gemoedelijk en gezellig, maar ook onberekenbaar, waardoor hij gevaarlijk kan zijn.
Bas Van Assche
2011-Heden

Hartstochtelijke Kookaburra

De Kookaburra is de grootste ijsvogelsoort. Zijn roep lijkt erg op een lach. Hij leeft in groep, samen met zijn familie. Hij heeft een goed geheugen en een grote oplettendheid. De Kookaburra is trouw en geduldig. Hij is zorgzaam voor de jongen en behulpzaam voor de eigen familieleden. De Kookaburra verdedigt het nest en de jongen fel.
Marie Feys
2014-heden

Frivole Tembo

De Tembo is het grootste en zwaarste landdier. Hij leeft in kudden waar het recht van de sterkste geldt. Een Tembo is tam, gewillig, leergierig, hardwerkend, behulpzaam, intelligent en waakzaam. Hij is niet agressief, behalve als je hem kwaad doet. De Tembo is sterk en heeft goed ontwikkelde zintuigen. Hij maakt expressieve bewegingen met zijn slurf. Een Tembo is zachtmoedig, geduldig en heeft een goed geheugen.
Dago De Cleen
2013-heden

Gemoedelijke Zeepaardje

Deze schattige en gracieuze zoutwatervis leeft in water met een rijke plantengroei. Hij is de hele dag actief, maar kan ook bewegingloos blijven hangen. Het Zeepaardje beweegt zich steeds rustig voort. Het voelt zich het best in kleine groep en is betrouwbaar. Het Zeepaardje is vriendelijk en waardeert een stevige vriendschapsband. Het verkiest zijn vertrouwde omgeving, maar kan zich aanpassen aan een nieuwe omgeving.
Alix Ducaté
2015-heden

Vastberaden Kwikstaart

Deze zangvogel wipt voortdurend met zijn lange, donkere staart. De Kwikstaart is heel beweeglijk, altijd bezig en opgewekt van aard. Hij houdt van gezelschap, spelen en stoeien. De Kwikstaart is dikwijls onrustig en zijn nest is een tamelijk slordig bouwsel.
Zoe Provost
2015-heden

Schrandere Witkoparend

De Witkoparend eet voornamelijk vis. Hij is heel flexibel en past zijn jachtmethodes aan aan de omstandigheden. De Witkoparend kan lange tijd doodstil blijven zitten, waarbij geen enkele beweging in de omgeving hem ontgaat. De Witkoparend is trouw aan zijn partner en gehecht aan zijn horst.
Arthur Werner
2009-heden
TotemNaamJaarFunctie
SpechtLuc Vanacker1954 – 1964Wouters – Givers
vlaamse gaaiJohan Vanhaverbeke1955 – 1965Kapoenen – Givers
Trots GoudhaantjeReinhilde De Cat1964 – 1976Wouters – Leiding
Levenslustige LeeuwerikGiedo Spelkens1962 – 1977Wouters – Leiding
Luidruchtig LuipaardAlain Drabs1963 – 1979Verkennerleider – Stamleider
Zachtmoedig KonijnJopie Serkeyn1968 – 1983Wouters – Leiding
Hulpzame PuliKerstin Fieuws1977 – 1985Kapoenen – Jonggivers
standvastige katDidier Thielemans1974 – 1990Wouters – Leiding
sympathieke eksterFrederik De Smit1978 – 1994Kapoenen – Leiding
Geestige HaanArmin Fieuws1977 – 1997Kapoenen – Leiding
Sluwe EekhoornBruno De Smit1981 – 1998Kapoenen – Leiding
Energieke HyenaChristophe Clerin1978 – 1999Kapoenen – Leiding
Zelfstandige CollieSandra Verhavert1986 – 1999Givers – Leiding
Standvastige ValkNele De Schouwer1990 – 1999Jonggivers – Leiding
Goedaardige DolfijnHeidi Meert1983 – 2001Kapoenen – Leiding
Opgewekte EksterBart Jespers1994 – 2001Leiding – Leiding
Temperamentvolle PinguinNele De Busscher1999 – 2001Leiding – Leiding
Gezellige CaviaAnnick Peeters? – 2002– Leiding
Verstandige AlbatrosPatrick Allo1983 – 2002Kapoenen – Leiding
Vindingrijk PaardBart Thys1985 – 2002Wouters – Leiding
Goedwillige EgelMarijke De Schouwer1992 – 2002Jonggivers – Leiding
Opvallende MarmotVincent Dehaen1993 – 2002Jonggivers – Leiding
Vastberaden LynxToon Maenhout1992 – 2002Wouters – Leiding
DolfijnKaren Sas2000 – 2002Leiding – Fourage
Inventieve BeverBart De Schouwer1989 – 2003Wouters – Leiding
KoatiBo Hoste1990 – 2003Kapoenen – Leiding
Perzische-KatIngrid Spelkens1995 – 2003Wouters – Givers
MinkDiederik De Mulder1997 – 2003Wouters – Givers
SpreeuwLieze Rouffaer? – 2004Jonggivers – Givers
Paraat ZeepaardjeKatrin Meert1986 – 2004Kapoenen – Leiding
Ijverige VosKoen Maenhout1992 – 2004Wouters – Leiding
Source Cahchée NarvalElke Janssens1998 – 2004Givers – Fourage
Vlotte LoriMats Hoste1993 – 2005Kapoenen – Jin
Subtiele OrkaWerner Spelkens1995 – 2005Givers – Fourage
Volgzame BizonMarc Strous1996 – 2005Givers – Fourage
Impulsieve LabradorJames Strous1996 – 2005Jonggivers – Leiding
PapegaaiduikerHanne Delafaille2003 – 2005Givers – Givers
Bescheiden CholoRik Schrauwen1993 – 2006Wouters – Fourage
Dromerige FlickaSteven De Schouwer1991 – 2006Wouters – Leiding
Geruste KoalaPatrick Strous1995 – 2006Wouters – Leiding
Standvastige TarpanLeen Jonckers2005 – 2006Fourage – Leiding
Behulpzame VosMarc De Busscher1963 – 1971Wouters – Givers
Frivole KauwRoel Spelkens1995 – 2007Wouters – Leiding
Expressieve TalingSarah Van Eeckhout1994 – 2007Kapoenen – Leiding
Opmerkelijke SneeuwhoenMélanie Spinnoy2004 – 2007Leiding – Leiding
ForelLiezelore Van Hertum2004 – 2007Leiding – Leiding
Frele SteltralLaura Richard2004 – 2007Leiding
HerderBram Nuyts? – 2007Kapoenen – Jin
Loyale AlpacaMichael Hiel? – 2007Kapoenen – Jin
Opgewekte MaraNick Van Paeschen? – 2009? – Leiding
Gezapige Saint-BernardBenjamin Albert? – 2009Wouters – Leiding
Luimig Ringstaart-aapjeKlaas De Schouwer? – 2009? – Groepsleiding
Eigenwijze EksterIlhaam Mkichri? – 2014? – Groepsleiding
Montere SpechtLodewijk De Mulder? – 2011? – Leiding
Behulpzame WombatAnna-Johanna Kennis? – 2010? – Leiding
Bedaarde ChipmunkDirk Van Steertegem? – 2010? – Leiding
Gedreven ZilverrugBenjamin Beerens? – 2010? – Groepsleiding
Oprechte Cara CaraIne Maenhout1998 – 2012Wouters – Groepsleiding
Vrolijke KrokodilGrietkin De Mulder1998 – 2013Wouters – Leiding
Taaie LeguaanArno Nuyts2001 – 2012Jonggivers – Groepsleiding
BeermarterInge De Backer2008 – 2011Leiding
Bedachtzame HyenaBert Devondel1999 – 2014Wouters – Leiding
Kritische AgameRuben Pelckmans1999 – 2013Wouters – Leiding
Vrijmoedige SpitsvogelHannes Deboosere1999 – 2012Wouters – Leiding
DromedarisKevin Van Wambeke1998 – 2013Wouters – Leiding
Stabiel kapucijn-aapjeMies Maenhout1998 – 2015Kapoenen – Groepsleiding
Doordachte ibisLara Rauwers1998 – 2009Kapoenen – Jin
Afhankelijke raafMorgane Hiel1998 – 2012Kapoenen – Leiding
Opportunistische simiaAnouchka D’hertefelt2006 – 2009Jonggivers – Jin
GnoeEva Van Eeckhout1999 – 2014Kapoenen – Leiding
SteenbokBart Van Assche2001 – 2018Kapoenen – Groepsleiding
RivierdolfijnEva Devondel1999 – 2014Kapoenen- Leiding
KoalaLesley Van Wambeke1999 – 2008Kapoenen – Givers
BosmuisRobin Charlier2005 – 2016Jonggivers – Leiding
CoatiLoic Charlier2005 – 2016Jonggivers – Leiding
HyppoRaphael Piette2000 – 2012Kapoenen – Jin
PhokaJason Elsgiere2002 – 2013Wouters – Jin
Toegewijde SecretarisvogelBoris Van Assche2001 – 2018Kapoenen – Groepsleiding
ChimpanseeNicole Verstraeten2001 – 2016Kapoenen – Leiding
Orang-OetangYae Stryckers2007 – 2013Jonggivers – Jin
ScholeksterStephanie Alok-Deneux2004 – 2015Wouters – Leiding
Goedlasche BeoMathilde Pelckmans2011 – 2020Givers – Groepsleiding
Ondeugende SperwerBen Van Assche2003 – 2020Kapoenen – Groepsleiding
Geëngageerde ButskopVictor De Pillecyn2011 – 2021Jonggivers – Groepsleiding
Aanpassende AningaLoic Doom2005 – 2023Kapoenen- Leiding
Goedmoedige Golden RetrieverKenza Jafoufi2014 – 2022Givers – Leiding
Assertieve PerdixLola Esteban Castano2009 – 2023Wouters – Groepsleiding
SaigaJean Delroisse2005 – 2018Kapoenen – Leiding
PinguinAnais Van Poppel2006 – 2018Kapoenen – Leiding
SneeuwstormvogelNoëlia Van Poppel2006 – 2017Kapoenen – Leiding
Driftige GirafSarah Fuentes Lopez2014 – 2020Givers – Leiding
AgutiMelvin Curraj2007 – 2018Kapoenen – Jin
Eigenzinnige DingoVictor Nordin2008 – 2019Kapoenen – Leiding
Integere Franse BulldogKatrien Van Assche2007 – 2022Kapoenen – Leiding
Bereidwillige ArkalRuben Keunen2006 – 2023Kapoenen – Groepsleiding
Guitige SifakaJules Delroisse2008 – 2022Kapoenen – Leiding
AntiloopElisa Van Poppel2006 – 2019Kapoenen – Jin
Scherpzinnige AraLauranne Doom2008 – 2020Kapoenen – Leiding
Luimige EmippoTheo De Pillecyn2011 – 2023Kapoenen – Leiding
Schrandere WitkoparendArthur Werner2009 – 2020Kapoenen – Jin
Ongedwongen LoriPiero Ceron2014 – 2023Wouters – Jin